Claudia de Breij: Negeer de recensenten en ontsla de middenmanagers

NPO zou al langere tijd een ‘vooravond-probleem’ hebben na M, maar ook Khalid & Sophie niet het verwachte aantal kijkers weet te trekken. Claudia de Breij schrijft in haar Varagids-column dat nieuwe programma’s niet de kans krijgen om te groeien, zoals De Wereld Draait Door dat wel kreeg.

De Breij:; ‘Welke presentator durft nog zichzelf te zijn als er niet alleen een twitterend publiek, maar ook een onverbiddelijk recencentengilde en een over- ijverig middenmanagement van de omroep klaar staat om te vertellen waarom je vooral jezelf moet zijn, maar niet zó?’, ‘Dus NPO, negeer de recensenten, ontsla de middenmanagers en geef makers gewoon weer de kans om in enige luwte iets te maken dat kan groeien tot iets groots.’.

Bron Varagids

6 Comments

  1. Je had De Vooravond gewoon moeten laten bestaan. Dat werd steeds beter. Die werden eruit gegooid door BNNVARA, logisch dat er nu extra kritisch gekeken wordt (of juist niet gekeken) naar Khalid & Sophie (wat trouwens net als M waardeloos is)

  2. Ze dachten dat het met Khalid & Sophie wel weer beter zou gaan met de kijkcijfers, maar niets blijkt minder waar. Hoe zou dat nu komen? Nou heel simpel: CONTENT! Dat is exact hetzelfde als bij M. Het programma wordt volgens hetzelfde draaiboekje opgesteld door redacteuren en andere zelfbenoemde programmadirecties. Het moet allemaal maar urgent, de hele avond lang, van de vooravond programma’s als Nieuwsuur als de late night talkshows zodat je een brei van dezelfde talkshows krijgt. DWDD was gewoon uniek en dat format had na het stoppen van Matthijs nooit aan getornd mogen worden. Kortom: het ligt niet aan de poppetjes die er zitten, maar aan de content (gasten, itemkeuze etc.). That’s all it.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*