Cinekid in Beeld en Geluid

Cinekid neemt op 24 en 25 september aanstaande intrek in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Met een aantal workshops en bijzondere installaties beleven kinderen in de leeftijd van 4 tot 14 jaar in Beeld en Geluid een voorproefje van het landelijke Cinekid festival dat in oktober in Amsterdam wordt georganiseerd.

Beeld en Geluid en Cinekid zetten zich beiden al jarenlang in om kinderen mediawijs te maken, door ze op een inspirerende en actieve manier deel te laten nemen aan media en ze een bijdrage te laten leveren in de creatie ervan. Op zaterdag 24 en zondag 25 september is het Atrium van Beeld en Geluid omgetoverd tot een Cinekid broedplaats waar kinderen deel kunnen nemen aan verschillende workshops, zoals het maken van virtual reality-brilletjes, het creëren van een hologram en het toveren van muziek uit alledaagse voorwerpen. Daarnaast kunnen kinderen diverse interactieve installaties uitproberen.

“Wij zijn heel blij met de samenwerking met Cinekid, want kinderen staan centraal in ons museum. Wij hechten er heel veel waarde aan om onze jongste bezoekers op een inspirerende wijze door het medialandschap mee te nemen, waarbij ze ook zelf creatief aan de slag gaan. De workshops en de bijzondere installaties van Cinekid staan garant voor een fantastisch weekend, waarin ervaren, leren en creëren centraal staan.”

Jan Müller, algemeen directeur Beeld en Geluid

“We zijn zeer enthousiast over de samenwerking met Beeld en Geluid. Het is hét instituut op gebied van Nederlands audiovisueel erfgoed met een verfrissende visie op educatie en de jeugd. Het is de start van een intensieve samenwerking. Daarnaast verheugen we ons op de terugkeer naar Hilversum, mediastad van Nederland.”

Sannette Naeyé, directeur Cinekid

Toegangskaartjes kunnen bij de kassa van Beeld en Geluid gekocht worden. Kinderen 4 t/m 12 jaar: € 9,00 p.p. Volwassenen: € 16,00 p.p. Het toegangskaartje biedt toegang tot de verschillende workshops, installaties en het museum van Beeld en Geluid.

Cinekid zet zich al 30 jaar in om de productie van kwalitatieve media voor kinderen te stimuleren, om hen actief deel te laten nemen aan media en ze een bijdrage te laten leveren in de creatie hiervan. Met als doel de media-ontwikkeling van kinderen te begeleiden, hen met een kritische blik media te laten ervaren en hun wereldbeeld te verbreden. Cinekid organiseert jaarlijks in de herfstvakantie (15 t/m 21 oktober) het Cinekid Festival voor de jeugd (4-14 jaar) op de Westergasfabriek in Amsterdam en in ruim 30 filmtheaters (t/m 31 oktober) door heel Nederland. Gedurende het jaar ontwikkelt de stichting tal van educatieve projecten voor scholen, musea en opvoeders.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*