Christenen uiten kritiek op Sinterklaasjournaal door fictieve plaatsnaam ‘Kruisigem’

De keuze van het Sinterklaasjournaal voor de fictieve plaats ‘Kruisigem’ als mogelijke aankomstplek van de Sint, krijgt kritiek uit christelijke hoek.

Vooral de combinatie van het woord ‘Kruisigem’ en een crucifix op de achtergrond stuitte veel gelovigen tegen de borst, meldt NOS. Zij zagen in de fictieve plaatsnaam een verband met de voor christenen beladen kreet ‘Kruisig hem’, waarmee volgens de Bijbel werd opgeroepen tot Jezus’ dood. 

Ook ChristenUnie-kamerlid Gert Jan Segers uit kritiek: “De combinatie van een crucifix en deze plaatsnaam leek Het Sinterklaas Journaal een grappige. Maar voor veel mensen is die vooral heel pijnlijk. De NTR zegt er ‘speciaal voor iedereen’ te zijn, maar blijkbaar niet voor christelijke gezinnen.”

Volgens de NTR horen woordgrapjes bij Sinterklaas, als probeert de omroep altijd rekening te houden wat er in de samenleving leeft. Zowel kritiek als complimenten zal de NTR meenemen in de evaluatie. 

3 Comments

 1. Dit is toch hetzelfde als bij die tekeningen (cartoons).

  Artikel 23 moet uit de grondwet zodat alle kinderen dezelfde basis krijgen en niet gehersenspoeld worden.

  • “zodat alle kinderen niet gehersenspoeld worden.”

   Lol, dat worden ze al.
   En niet slechts kinderen, maar de hele samenleving.

   Als je braaf gehoorzaamd aan een achterlijke overheid die je verplicht mondmaskers ipv voor jezelf te denken ben je al aardig gehersenspoeld.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*