Cécile Narinx nieuwe hoofdredacteur van L1

Cécile Narinx wordt de nieuwe hoofdredacteur van de regionale publieke omroep L1. Ze volgt Leo Hauben op, die 30 jaar aan het roer heeft gestaan van de redactie. De in Maastricht geboren Narinx heeft veel ervaring in de media. Ze was de afgelopen vijf jaar werkzaam bij de Volkskrant en maakte naam als hoofdredacteur van modetijdschriften als Elle en Harper’s Bazaar.

‘Uitdagende combinatie’
Narinx (52) is enthousiast over haar benoeming. “Een vakkundige, hechte en grote ploeg mensen aansturen binnen een gerenommeerde omroep: een kans die ik met alle genoegen gegrepen heb. Deze rol biedt een perfecte en uitdagende combinatie van nieuws brengen en verhalen vertellen in woord en beeld, van radio, tv en online – en dat allemaal in de prachtprovincie waar ik al jaren heimwee naar heb.”

Journalistieke loopbaan
Narinx studeerde Algemene Letteren en journalistiek in Utrecht. Haar journalistieke carrière begon als stagiaire bij De Limburger. Daarna werkte ze als journalist bij Quote Media (thans Hearst Magazines) waar ze ruim 15 jaar hoofdredacteur was van onder meer Elle en Harper’s Bazaar en de bijbehorende websites. Vijf jaar geleden maakte ze een overstap naar de Volkskrant. Daar schreef ze over de modewereld en de kledingindustrie.

‘Haar liefde voor Limburg is nooit gedoofd, waardoor ze goed begrijpt dat wij met sterke regionale journalistiek bij willen dragen aan een gezonde democratische samenleving’

Liefde voor Limburg
“Met Cécile halen we een persoonlijkheid in huis die haar sporen in de journalistiek ruimschoots heeft verdiend. Zowel inhoudelijk als op het gebied van het aansturen van een grote redactie. Daarnaast is haar liefde voor Limburg nooit gedoofd, waardoor ze goed begrijpt dat wij met sterke regionale journalistiek bij willen dragen aan een gezonde democratische samenleving”, aldus L1-directeur Branko Eijssen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*