Caroline Kaart overleden

Caroline Kaart, geboren als Caroline Paterson Raitt, is dinsdag 15 september op 88-jarige leeftijd overleden. De Schots-Nederlandse operazangeres, presentatrice en zanglerares kwam in de jaren vijftig in Nederland wonen. Ze presenteerde diverse radio- en televisieprogramma’s, speelde in musicals en gaf zangles. MAX brengt op zondag 20 september om 11.05 uur en dinsdag 22 september om 11.10 uur op NPO 1 een eerbetoon aan Caroline Kaart, met een overzicht van haar rijke oeuvre.

Eind jaren vijftig kwam de van oorsprong Schotse Caroline naar Nederland. Hier presenteerde ze een muzikaal televisieprogramma met de titel Een liedje met Caroline. Verder speelde ze in musicals als Blijvend Applaus en Amerika Amerika van Jos Brink. Met diverse koren, zowel kerk- als zeemanskoren zong ze de sterren van de hemel. Op radio was Caroline ruim 23 jaar te horen in het populaire programma Klassiek met Caroline. Ook gaf ze zanglessen in haar woonplaats Blaricum. Tot slot richtte ze Stichting Caroline Kaart op, die de beoefening van podiumkunst bevorderde. In 1982 werd Caroline benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De afgelopen jaren verbleef Caroline in het Rosa Spier Huis in Laren. Gisteren, dinsdag 15 september, is ze daar op 88-jarige leeftijd overleden. 



MAX brengt in een speciale uitzending een eerbetoon aan Caroline Kaart. Met een overzicht van haar rijke oeuvre, bestaande uit fragmenten van optredens, musicals en interviews. Caroline Kaart In Memoriam is op zondag 20 september om 11.05 uur en dinsdag 22 september om 11.10 uur te zien op NPO 1. 

3 Comments

  1. Tijd voor een herhaling van de eerste Villa Felderhof ooit.
    Bart de Graaff en Caroline Kaart, over 2 andere werelden gesproken.
    Maar van beide partijen een mooi gesprek.

  2. Vreemd vind ik het dat nergens vermeld wordt dat ze getrouwd was met Hans Kaart die samen met Albert Mol schitterde in de film “Fanfare” die speelde in Giethoorn. Was een acteur maar kon geweldig goed zingen.

  3. @ Gerard.

    Zo gaat dat. Het geheugen van sommige jeugdige stukjes schrijvers onder ons is nogal kort helaas.
    En dan hebben ze het tegenwoordig nog makkelijk met Internet…………………..

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*