Carl Bernstein in honderdste College Tour

Hij is eigenlijk de ultieme gast voor het televisieprogramma College Tour. Een doelgroep van nieuwsgierige studenten zal aan de lippen hangen van Carl Bernstein, de Amerikaanse journalist die wereldberoemd werd door het Watergateschandaal in 1972, dat president Nixon destijds de kop kostte.

Op 15 april is hij in de studio om door Twan Huijs geïnterviewd te worden in de 100ste editie van dit NPO 2-programma. De opname is op donderdag 14 april en aanmelden kan via de website. Samen met Bob Woodward werkte Bernstein in de jaren 70 aan het journalistieke verhaal over afluisterpraktijken binnen het kamp van de Republikeinse partij in de aanloop naar de presidentsverkiezingen.

Voor zijn werk bij de Washington Post ontving hij o.a. de Pulitzerprice in 1973. Het optreden in College Tour is een onderdeel van zijn huidige werk, waarin hij vaak als analist in televisieprogramma’s optreedt. Onlangs schreef hij nog een biografie over Hilary Clinton. Het grote publiek kent zijn naam vooral uit de film ‘All the presidents men’ waarin zijn rol wordt vertolkt door Dustin Hoffman. 
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*