Canal+ Group krijgt meerderheidsbelang in SPI International

Met behoud van SPI’s huidige managementteam en de operationele structuur verwerft CANAL+ een meerderheidsbelang van 70% in SPI International

SPI INTERNATIONAL, een wereldwijd mediabedrijf dat 42 tv-zenders en meerdere digitale producten op zes continenten exploiteert en een belangrijke speler in de distributie en uitzending van content over de hele wereld, bundelt nu de krachten met Canal+ Group. Zo werd bekend gemaakt afgelopen maandag 20 september.  

CANAL+ Group is een toonaangevende wereldwijde exploitant van betaaltelevisie en een belangrijke speler op het gebied van publieke televisie in Frankrijk. CANAL+ is internationaal sterk vertegenwoordigd in veertig landen in Europa, de Sub-Sahara en Azië. In Europa opereert CANAL+ in Frankrijk en Polen en heeft het in 2019 ook het M7 Group-platform overgenomen. De Group telt wereldwijd 22 miljoen abonnees en heeft de afgelopen jaren een constante groei van internationale activiteiten doorgemaakt. Deze overname zal CANAL+ helpen zijn strategie uit te breiden om in content te investeren en het aanbod op zijn verschillende markten te versterken door te vertrouwen op de Europese leider Studiocanal, Kino Świat in Polen, en nu ook SPI INTERNATIONAL.

In het kader van deze overeenkomst, die het mogelijk maakt om elkaars kennis en vaardigheden te combineren, zullen de huidige eigenaren van SPI, Loni Farhi en Berk Uziyel, de activiteiten van SPI blijven beheren en ontwikkelen met de steun van hun management team. De partijen zullen in staat zijn om wederzijdse synergiën te genereren om de aanwezigheid van de twee groepen op de internationale markten verder te versterken.

Loni Farhi en Berk Uziyel vertellen in een gezamenlijke verklaring: “Het is geweldig nieuws en het begin van een nieuw tijdperk voor SPI INTERNATIONAL. CANAL+ en SPI delen een gemeenschappelijke visie op structurele groei en een sterke internationale aanwezigheid. We zijn al jaren strategische partners en hebben een mooie traditie van samenwerking en het behalen van gezamenlijke doelen opgebouwd. Nu krijgen we de kans om onze krachten te bundelen onder één dak. SPI zal zijn groei verder versnellen met CANAL+. SPI INTERNATIONAL heeft een ongelooflijk getalenteerd team dat de afgelopen tien jaar een enorme groei heeft doorgemaakt. Nu, met dit geweldige team en met veel enthousiasme, zijn we verheugd om deel uit te maken van de familie van CANAL+. Onze gebundelde krachten zullen de bestaande entertainmentproducten versterken en de distributie van onze content naar een veel groter publiek uitbreiden.”

Maxime Saada, CEO van CANAL+ Group: “De overname van SPI INTERNATIONAL maakt deel uit van de strategie die we al enkele jaren voeren. CANAL+ heeft momenteel 22 miljoen abonnees in meer dan 40 landen, waaronder 15 in Europa. We hebben als doel om tegen 2025 minimaal 30 miljoen abonnees te bereiken en SPI INTERNATIONAL zal zeker een belangrijke rol spelen om deze ambitie te realiseren.”

Jacques du Puy, CEO van CANAL+ International zegt: “We zijn erg verheugd om SPI te verwelkomen in onze groep. Deze acquisitie markeert een nieuwe strategische stap voor de ontwikkeling van onze Europese content. Het zal vele nieuwe kansen voor ons creëren, vooral op de Poolse markt en in de Centraal- en Oost-Europese landen waar CANAL+ actief is via M7-merken.”

De voltooiing van het proces is uiteraard onderworpen aan de goedkeuring van de relevante regelgevende autoriteiten in de betrokken gebieden (inclusief in het bijzonder de autoriteiten die verantwoordelijk zijn voor antitrust- en fusiecontrole).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*