Broertjes: ‘Hilversum kan geen bunker worden’

De Hilversumse burgermeester Pieter Broertjes heeft een persconferentie gegeven over de gebeurtenissen op het Mediapark: “Het politieoptreden was adequaat, maar de beveiliging niet, anders had dit niet kunnen gebeuren. 

“Sinds Parijs zijn we extra voorbereid op incidenten. Dat is te zien aan de snelheid waarmee de politie ter plaatse was. Het is wennen dat sinds Parijs de pers nu zelf in de belangstelling staat. Datgene wat er had kunnen gebeuren, een gijzeling, is niet gebeurd. Het is van groot belang dat journalisten in rust en veiligheid hun werk kunnen doen.”

“We moeten in vrijheid als journalisten ons werk kunnen doen, maar Hilversum kan geen bunker worden. Ik kan niet vooruitlopen op wat er moet gebeuren. We gaan in gesprek met de directie van NOS en NPO over adequate beveiliging, zodat dit niet meer kan gebeuren. Blijkbaar is het niet veilig genoeg. Sinds de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo was er al extra surveillance rondom het Mediapark. ,,We hebben een mediateam binnen de politie, dat om die reden is opgericht.”, aldus de burgermeester en voormalig Volkskrant-hoofdredacteur.

Bron: ANP

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*