Broertjes benadrukt waakzaamheid op Mediapark

Het Mediapark kreeg in 2015 te maken met de actie van Tarik Z., die met een nepwapen de NOS studio binnendrong. De actie leidde het afgelopen jaar tot extra waakzaamheid in dit Hilversumse werkgebied van omroep en journalisten. Dat zegt burgemeester Pieter Broertjes van de Mediastad in het eindejaarsgesprek met de lokale omroep RTi Hilversum. Hier een fragment over de angst voor terrorisme.

De angst voor terrorisme is in zijn algemeenheid gegroeid in de stad, waar veel mediawerknemers wonen en werken. “De onbevangenheid is minder. Jij kijkt toch meer om je heen, ik merk het aan mezelf ook. Door de actie van Tarik Z. zie je hoe kwetsbaar je bent. Hij had een enorme ravage kunnen aanrichten”.

“​De politie zit er bovenop. Hilversum is met Amsterdam een belangrijke stad voor de vrijheid van meningsuiting. Al die omroepen zitten hier, alle nieuwsuitzendingen die hier vandaan komen. Dat blijft ons alert houden op mogelijke aanslagen. Het Mediapark afsluiten gaat niet, maar verder beveiligen per locatie en gebouw wel”.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*