Boete en taakstraf voor handelaar in illegale tv-abonnementen

Een man uit Etten-Leur verdiende in zeven jaar bijna een half miljoen euro met de verkoop van illegale tv-abonnementen. Dit bleek maandag voor de rechtbank in Breda, meldt Omroep Brabant.

David sloot zelf een illegaal tv-abonnement af en zag er handel in. Via advertenties op Marktplaats wist hij veel klanten te trekken door de verkoop van Dreamboxen waarmee klanten illegaal naar alle Ziggo tv-zenders konden kijken. Ziggo ontdekte de fraude en schakelde de politie in. Bij een inval in 2018 werden twintig computers en harde schijven in beslag genomen. De politie vond in zijn administratie 400 klantnamen en een rekening op naam van zijn moeder, waarop bijna een half miljoen euro was gestort. De dader beweerde slechts een kleine rol te spelen in deze zaak. Justitie eist dat David €70.000 terugbetaalt en legt een taakstraf van 180 uur op. De uitspraak volgt op 24 juni.

3 Comments

  1. Snoeihard aanpakken. De boetes voor economische delicten liegen er niet om en terecht! Eigen schuld, dikke bult.

  2. 70000 euro is toch niks als er miljoenen verdient worden.?

    Maar je zal toch een zoon hebben die onder jouw naam 1 miljoen parkeert op jouw rekening. Dan was ik nu een cruise aan het maken. Van zijn centjes.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*