Boekpresentatie ‘100 jaar Hilversum Mediastad’

Op 14 februari is de feestelijke boekpresentatie van ‘100 jaar Hilversum Mediastad’ van Peter Schavemaker. Hoe veranderde Hilversum, ooit een rustig tuin- en weversdorp, vanaf 1918 tot het middelpunt van de Nederlandse omroepgeschiedenis? Verschillende hoofdpersonen uit het boek komen tijdens deze middag aan het woord.

Over het boek
100 jaar Hilversum Mediastad vertelt in detail het verhaal van Hilversum. Het ooit rustige tuin- en weversdorp, veranderde vanaf 1918 in het middelpunt van de Nederlandse omroepgeschiedenis. Sommige details worden voor het eerst gepubliceerd.

Bij de Hilversumse burgemeester Reijmer zorgde de komst van de omroep destijds nog voor grote angst. In 1927 zei hij: ‘De toekomst zal moeten leren of en in hoeverre uitbreiding van deze industrie voor gemeente Hilversum een onverdeeld gemeentebelang is te noemen.’ Honderd jaar later is Hilversum de Mediastad van Nederland waar 12.000 mensen werken in de creatieve industrie bij zo’n 1.700 bedrijven.

Het boek kijkt ook vooruit hoe Hilversum mediastad kan blijven in de toekomst binnen het huidige, snel veranderende medialandschap. In het boek komen sleutelfiguren aan het woord: (oud-)politici en (voormalige) omroepmedewerkers, maar ook inwoners van Hilversum, winkeliers en bedrijven.

Boekpresentatie

Beeld en Geluid | Gratis toegang | Reserveer hier

Boek
100 jaar Mediastad Hilversum is een publicatie van Uitgeverij Conserve (ISBN: 978 90 5429 427 6, 416 pagina’s, Prijs: € 24,99)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*