BNNVARA en CCCP betuigen spijt om Rambam-uitzending

BNNVARA en tv-producent CCCP hebben hun excuses aangeboden aan een corpslid uit Utrecht voor de Rambam-uitzending over ontgroeningen. In de uitzending werd gesteld dat de astma-medicijnen door de corpsleiding zouden zijn afgepakt, maar dit blijkt achteraf niet het geval te zijn.

De Universiteit Utrecht heeft direct na de beruchte uitzending de banden met de studentenvereniging verbroken. Toen het betreffende corpslid aangaf dat haar medicijnen niet waren afgepakt, hield Rambam in stand dat dit wel was gebeurd.

Verklaring BNNVARA:

‘In de uitzending leek het erop dat UVSV-lid Bente Naber haar medicijnen zouden zijn afgepakt tijdens de groentijd. Dit bleek niet het geval. Bente Naber heeft daarover na de uitzending juist en consistent verklaard dat haar medicatie niet is afgenomen, maar is kwijtgeraakt. Onderzoek van studentenvereniging UVSV bevestigt die lezing. Rambam heeft Bente Naber excuses aangeboden voor een verkeerde beeldvorming hierover na de uitzending.’

Universiteit Utrecht heeft aangegeven dat de maatregelen die tegen de studentenvereniging waren genomen, daarom weer worden teruggedraaid.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*