BN’ers praten over hun relatie met alcohol in nieuw seizoen podcast

Bekende Nederlanders, waaronder Brigit Maasland, Tim Knol en Duncan Stutterheim praten openhartig over hun relatie met alcohol in een nieuw seizoen van de podcast Eerlijk over alcohol.

In een nieuwe reeks van de podcast Eerlijk over alcohol praat presentator Koos van Plateringen met bekende én onbekende Nederlanders over de rol die alcohol in hun leven speelt. Waarom zijn zij minder gaan drinken, of zelfs gestopt, en wat heeft deze beslissing voor impact gehad op hun leven en gezondheid? Het tweede seizoen van de 5 delige serie Eerlijk over alcohol is vanaf zondag 22 augustus wekelijks te beluisteren via alle populaire podcast apps.

Elke zondag verschijnt een nieuwe aflevering waarin een persoonlijk verhaal centraal staat. Zo spreekt Koos in de eerste aflevering singer-songwriter Tim Knol die zijn levensstijl drastisch heeft veranderd en hierdoor ruim 40 kilo afviel. Tim Knol: “Ik dronk vier a vijf avonden in de week zo’n 20 biertjes per avond. Op een gegeven moment gingen alle alarmbellen af en ging ik naar de huisarts.”

Ook actrice Stephanie Louwrier is een half jaar geleden gestopt met alcohol en voelt zich nu veel frisser en energieker dan ooit. “Mijn vriend vond me niet leuk meer met een borrel op: ‘Je mag nooit meer alleen naar huis fietsen, want dat is levensgevaarlijk!’” Presentatrice Bridget Maasland deed mee aan Dry January en vond dat zo’n succes dat ze 2,5 maand niets dronk. Inmiddels drinkt ze zo af en toe weer een glas, maar zeker niet meer bij elke gelegenheid. “Ik kwam erachter dat ik best leuk ben zonder alcohol op. Ik kan ook heerlijk de slappe lach krijgen zonder een glas wijn.”

Martin Halma luisterde naar het eerste seizoen van Eerlijk over alcohol en herkende zichzelf in de verhalen. Hij besloot hulp te zoeken en compleet te stoppen met drank. De positieve invloed hiervan op hem en op zijn gezin vormt de motivatie om nooit meer terug te keren naar zijn oude gedrag. “Ik schreef op een papiertje naar welke film ik had gekeken, want ik wist dat ik dat de volgende dag vergeten zou zijn.”

En oprichter van ID&T, de organisatie van vele dance-events, Duncan Stutterheim besloot 5 jaar geleden te stoppen met alcohol. Inmiddels heeft alcohol een andere rol in zijn leven gekregen en kan hij weer zo nu en dan genieten van een drankje. “Als je elk weekend helemaal los gaat met binge-drinken, dan kun je wat mij betreft spreken van een verslaving. Mijn lichaam begon er echt last van te krijgen.”

Koos van Plateringen besloot vier jaar geleden te stoppen met het drinken van alcohol. “Alcohol was als een vriend die in de loop der jaren steeds meer het slechtste in mij naar boven haalde. Mijn leven is de afgelopen jaren enorm veranderd en eigenlijk alleen maar positief. Altijd fris, altijd helder. Ik voel meer, ik ervaar meer, ik leef meer. Mijn eigen ervaring en natuurlijk de ervaringen van de mensen die ik spreek in deze podcast, vormen hopelijke een inspiratie voor anderen om eens kritisch naar hun alcoholgebruik te kijken. Want één ding is heel duidelijk: met minder alcohol is het leven net zo leuk… misschien zelfs leuker!”


EERLIJK OVER ALCOHOL IS VANAF ZONDAG 22 AUGUSTUS TE BELUISTEREN VIA ALLE POPULAIRE PODCAST- APPS

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*