Blog Erik de Zwart ‘Snel de krenten uit de pap proberen te halen’

Al sinds het begin van de jaren 80 kom ik in het Oostenrijkse plaatsje Mayrhofen. Het begon met het idee om een wintersportvakantie te combineren met een avond plaatjes draaien.

Via een kennis kwam ik in contact met mijn naamgenoot Erich, de oudste zoon van een hotelfamilie en net zo oud als ik. En net zo wild toen! Wij werden meteen vrienden en dat zijn we tot op de dag van vandaag. Onze gezamenlijke hobby is altijd muziek geweest. Als hij naar Nederland kwam, regelde ik kaartjes voor een festival of concerten. Tegenwoordig is dat andersom.

Hij heeft een appartement in Londen en weet precies wat er allemaal gaande is. Zo zijn we naar David Gilmour in de Royal Albert Hall geweest, met een van de laatste optredens in het openbaar van David Bowie. Helaas beginnen onze muzikale helden langzaam maar zeker om te vallen, dus proberen we de krenten nog snel uit de pap te halen. Een van die juweeltjes waar ik nu al naar uitkijk, is het concert van Daryll Hall & John Oates. Die treden na hun Amerikaanse tournee twee keer in Europa op: 28 oktober in Londen en 29 oktober in Dublin. Een nummer dat ze zeker spelen: Adult Education, nummer 4 in de Top 40 in 1984.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*