Blog Peter van der Vorst: ‘Sneuneuzen’

Tegenwoordig is het heel normaal om mensen online te bedreigen. Dat toont collega Peter R. de Vries heel goed aan in zijn programma Internetpesters aangepakt.

Daarin gaat hij achter types aan die, anoniem, anderen intimideren en bedreigen. Vorige week ging hij langs bij iemand die hém een kogel door zijn kop zou willen schieten, omdat-ie een ‘landverrader’ zou zijn. Dit vanwege zijn sympathie voor vluchtelingen. 

De man, vader van twee kinderen, was vrij makkelijk op te sporen en stond met zijn mond vol tanden toen de misdaadverslaggever ineens mét camera voor zijn neus stond. Hij had het niet zo bedoeld, prevelde hij. De Vries bleef nog aardig en heeft de man keurig geblurd in beeld gebracht. 

Zelf heb ik de afgelopen jaren ook de nodige bedreigingen via Twitter en Facebook binnengekregen van allerlei sneuneuzen. Meestal zijn het blanke boze mannen die in hun profiel melden dat ze PVV stemmen. Het stomme is dat het went en ik het meestal van me af laat glijden.

Tot vorige week, toen zo’n engerd zei dat het goed was geweest als ik in homoclub Pulse in Orlando was geweest toen daar 49 mensen werden neergemaaid door een radicale gek. Dat ging me te ver en ik heb het bericht geretweet. Daarna heb ik aangekondigd dat ik binnenkort met camera op de stoep sta, zodat-ie het in m’n gezicht mag herhalen. Hij geloofde me niet toen ik zei dat ik zijn ware identiteit had achterhaald. Dat heeft hij mis… 

Ik twijfel overigens nog of ik ook écht naar hem toega, want wat levert het op? Ik zal Peter R. eens vragen hoe het hém bevallen is…

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*