Blog Martin van Doren: “De verkoop van TV2-Danmark”

Al weken dreigde er in Denemarken een kabinetscrisis, maar het is er niet van gekomen. De liberale minderheidsregering (34 van de 179 zetels in het Parlement) heeft een uitbreiding gekregen met twee partijen, en gaat nu verder met 53 van de 179 zetels; nog steeds een stevige minderheidsregering dus. Afgelopen zondag werd het nieuwe kabinet gepresenteerd, inclusief de hoofdpunten van nieuw beleid. Opmerkelijk: TV2-Danmark gaat in de verkoop.

In 2018 moet het afgerond zijn: de verkoop van TV2-Danmark. Het commerciële consortium, nu volledig eigendom van de Deense staat, omvat een groot aantal zenders: allereerst het landelijke TV2, met daaraan gekoppeld 8 regionale edities. Verder zijn er nu de zenders TV2/News, TV2/Sport, TV2/Zulu, TV2/Charlie, TV2/Fri en TV2/Business.

In 2002 werd ook een poging ondernomen om het zender te verkopen, maar de Deense overheid raakte het toen nog niet aan de straatstenen kwijt. De biedingen waren zo laag, dat de overheid destijds maar besloot om de verkoop helemaal af te blazen. Blijkbaar ziet de nieuwe coalitie nu wel kansen. Wij gaan het meemaken (of wederom niet natuurlijk).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*