Blog Jan Slagter: ‘Zo werkt dat’

De NPO heeft de radiozendtijdindeling voor 2018 bekendgemaakt. Een van de wijzigingen is dat Omroep MAX komt met een nieuw programma op zaterdagochtend van 8.30 tot 11.00 uur op Radio 1 met Mieke van der Weij en Peter de Bie.

Dit door het publiek zeer gewaardeerde duo presenteerde meer dan twintig jaar op dit tijdstip voor AVROTROS de ‘Nieuwsshow’. Dat zij nu voor MAX op dezelfde tijd een nieuw programma gaan presenteren met een andere titel, wekte bij sommigen verbazing en AVROTROS gaat zelfs in beroep tegen dit besluit van de raad van bestuur van de NPO.

Het is geen geschreven wet dat als een omroep een programma heeft, dat tot in lengte van dagen bij die omroep blijft. MAX is dat ook weleens overkomen: we hadden ‘Gort à la carte’, een succesvol tv-programma waarin Ilja de kijkers meenam langs wijnroutes en over eten vertelde. Dat programma werd ineens overgeheveld naar een andere producent en naar welke omroep ging het? Naar AVROTROS! Ik heb er toen geen ophef over gemaakt; you win some, you loose some. Zo werkt het: de NPO heeft een tijdslot en een omschrijving van het programma met de criteria waaraan het moet voldoen en iedere omroep kan daarop intekenen. Wij hebben een programmavoorstel ingediend met Mieke en Peter – die door AVROTROS op nonactief waren gesteld – als presentatoren.

De NPO heeft gekozen voor de belangen van de luisteraar; die is gebaat bij het beste programma op de zaterdagmorgen. En als dat bij MAX is, is dat bij MAX.

Bron: Max Magazine

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*