Blog Jan Slagter: ‘Wij groeien het hardst’

Fantastisch nieuws deze week van het Nationaal Onderzoek Multimedia (NOM). Uit de nieuwste oplagecijfers van magazines blijkt dat MAX Magazine over het tweede kwartaal 2017 tot en met het tweede kwartaal 2018 van alle tijdschriften in Nederland het snelst groeiende magazine is geweest!

De oplage van uw programmagids is het afgelopen jaar gegroeid van 110.542 naar 132.170, een toename van maar liefst bijna twintig procent! In de meetperiode zagen in totaal vijftien tijdschriften hun betaalde oplage stijgen, maar geen enkele titel bereikte een groei van 10.000 exemplaren, laat staan de 21.628 extra van MAX Magazine. Niet één andere omroepgids wist overigens een stijging te realiseren.

Mijn complimenten voor hoofdredacteur Peter Contant en zijn team en mijn dank aan de lezers hun waardering en vertrouwen. Het betekent dat wij erin geslaagd zijn de juiste mix te vinden tussen serieuze en gezellige informatie en een goede balans tussen de verschillende bestanddelen, die samen de unieke formule van MAX Magazine maken.

En dat we met onze toon bij hen de juiste snaar weten te raken, vind ik eigenlijk nog veel belangrijker dan dat we per se de grootste omroepgids zouden moeten worden. Al is dat wel prettig wensdromen…

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*