Blog Jan Slagter: ‘Nieuwe BN’ers’

Ze werden Bekende Nederlanders tegen wil en dank. Ineens waren ze in ons leven: artsen, virologen en microbiologen. De afgelopen anderhalf jaar hebben ze ons leven bepaald en geprobeerd ons door de coronacrisis heen te slepen. Daarvoor maakten ze vaak werkweken van tachtig uur. En dan schoven ze ‘s avonds ook nog frequent aan talkshowtafels om deskundige toelichting te geven.

Dagelijks praatten ze ons bij over het virus. Zo werden ze bekende gezichten in onze huiskamers. Ernst Kuipers, Marion Koopman, Anne Wensing, Ab Osterhaus, ga zo maar door. Wie kent hun namen niet inmiddels? Geliefd, geroemd, maar ook verguisd en soms zelfs ernstig bedreigd. Maar wie zijn deze personen eigenlijk en wat was de invloed van de crisis en plotselinge bekendheid op hún leven en dat van hun gezinnen? Hoe hebben ze deze uitzonderlijke tijd ervaren? In het nieuwe driedelige MAX-programma ‘Nieuwe Gezichten’ gaat Carrie ten Napel bij ze langs om ze écht te leren kennen. In persoonlijke gesprekken probeert ze te achterhalen hoe ze deze intense tijd hebben beleefd. ‘Nieuwe Gezichten’ is zondag 15 en 22 augustus om 22.15 uur en 5 september om 22.30 uur te zien bij MAX op NPO 1.

5 Comments

 1. @Michel Er zijn inmiddels 17.829 mensen in Nederland overleden aan corona (bron: RIVM). Als je dan spreekt van ‘niet zo’n gevaarlijk verkoudheidsvirus’ ben je wel heel erg dom …

 2. Dat aantal is op een bevolking van 17 en een half miljoen mensen natuurlijk verwaarloosbaar. Ook komt het overeen met de jaarlijkse cijfers van de griep en mensen die overlijden aan een longontsteking. Er is dus niet zo veel aan de hand en hier speelt dus iets anders. Als je dat nu nog niet ziet ben je pas dom.

  Neemt natuurlijk niet weg dat het voor die 17.829 mensen en hun omgeving niet erg is. Overigens van die 17.829 mensen was de gemiddelde leeftijd rond de 80 jaar. Alle maatregelen en die lockdowns zijn dus buiten proportioneel.

  Wat ik er mee wilde zeggen is dat de media mee gaat in het beleid i.p.v. de juiste vragen te stellen. De media staat niet aan de kant van de mensen (waar ze wel horen te staan) maar zijn de spreekbuis voor de politiek en gezondheidsorganisaties. Deze virologen en (gezondheid)organisaties zijn gebaat bij het voortduren van deze pandemie. Ze genieten van deze aandacht en nieuwe rol die hebben.

  Kenmerkend is dat Spreekbuis dus ook mee doet aan deze propaganda en je maar een geluid mag laten horen als het over corona gaat. Echt schandalig!

 3. Gisteravond in Op1 nog een ‘politicus’ horen zeggen dat corona een flinke griep is. Niks meer niks minder. Natuurlijk heeft de man gelijk. Al die virologen etc. zijn nitwits. Ik ben blij dat MICHEL zijn stelling stevig onderbouwt. Hier kunnen we iets mee. Ook heeft MICHEL gelijk: virologen etc. zoeken de spotlight (zal wel iets te maken hebben met onvoldoende aandacht in hun jeugd) en worden er – zoals een arts bij een demonstratie zei – er financieel beter van. Prima vent, hij is inmiddels mijn huisarts. PROPAGANDA! Eindelijk iemand die dat hardop en naamloos zegt. Dank.

 4. Op de cover van de VARA Gids van deze week wordt CARRIE ten NAPEL een ‘icoon’ genoemd.
  Om dat te bereiken moet zij nog heel wat kilometers maken en dan nog… CARRIE – aardige meid, hoor – kan nog lang niet in de schaduw staan van MIES of SONJA. En JAN SLAGTER? Hij voelt haarfijn aan waarmee hij zijn doelgroep kan plezieren.
  Andere omroepen: meld je met interessante content bij Spreekbuis.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*