Blog Jan Slagter: ‘Niet te stoppen’

Zoals u weet maak ik samen met Cisca Dresselhuys een podcast over mensen die doorwerken na hun pensioen. Nou, als er één man is op wie geen rem lijkt te zitten, is dat wel André van Duin. 77 jaar is Nederlands meest geliefde artiest inmiddels.

Deze entertainer pur sang staat al 60 jaar in de schijnwerpers. Dat jubileum wordt trouwens gevierd met een boek; ‘Alles over André’ staat vol met hoogtepunten uit zijn indrukwekkende carrière. Maar ook de dieptepunten in zijn bewogen leven komen aan de orde, zoals het tragische verlies van twee partners. Wat ben ik blij dat we met Omroep MAX André de kans hebben kunnen bieden geheel andere aspecten van zijn multitalent te laten zien; als serieus acteur in ‘Het geheime dagboek van Hendrik Groen’ en als presentator van ‘Heel Holland Bakt’. We zagen hem als gastheer van collega-artiesten in ‘Bij Van Duin op de Achterbank’ en genieten deze weken van zijn warme stem in de serie ‘Liefde voor het Landgoed’. En wat een plezier beleven we aan hem, Janny en teckel Nhaan in ‘Denkend aan Holland’. Wat dat betreft heb ik goed nieuws: ons gouden duo gaat deze zomer weer het water op voor het zesde seizoen van ‘Denkend aan Holland’. Er komt een twaalfde seizoen van ‘Heel Holland Bakt’, dat dit jaar ook een eenmalige kersteditie krijgt met BN’ers. En dan te bedenken dat André ook nog eens druk is met opnamen voor ‘Animal Crackers’ met leuke dierenfilmpjes en gekke stemmetjes. Wat een tomeloze energie heeft die man. Aan stoppen moet André niet denken zolang hij het fysiek nog kan opbrengen. We hopen nog vele jaren met je samen te werken, André. Je bent een inspiratiebron voor velen.

2 Comments

  1. En vergeet vooral het derde seizoen van “Bij Van Duin op de Achterbank” niet en een kalenderjaar overslaan is nog niet eens een gek idee!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*