Blog Jan Slagter: ‘Mijn corona-uitspraken’

Mijn uitspraken in een radioprogramma over het coronabeleid bij MAX zijn door diverse kranten opgepikt, als sensationeel nieuws gebracht onder verkeerde koppen en hebben tot zeer heftige reacties op de sociale media geleid.

Dat ik medewerkers zou verplichten zich te laten vaccineren is echt onzin. Iedereen doet wat hij wil, ik vind het prima als mensen zich niet willen laten vaccineren. Daar vel ik geen oordeel over, dat respecteer ik. Maar ik ben wel verantwoordelijk voor een veilige omgeving voor de MAX-collega’s die hier acht uur per dag moeten werken én voor de gasten van onze talkshows. Als je naar een theater of restaurant gaat of als je gaat vliegen, moet je je QR-code laten zien. Bij MAX vragen we de medewerkers of ze zo’n code hebben en als ze ja zeggen, geloven we dat. We zijn geen QR-politie. Wie ‘m niet heeft, vragen we af en toe een zelftest te doen. Die stellen we gratis beschikbaar. En wie dat niet wil, vragen we om thuis te werken. Tweederde van onze mensen werkt op dit moment nog thuis. Absoluut geen vaccinatiedwang bij MAX dus, al ben ik er persoonlijk van overtuigd dat met vaccinatie de kans kleiner is dat je corona krijgt, anderen besmet en ernstig ziek wordt. Ik wil hierover met iedereen in discussie gaan, maar niet met mensen die mij op Twitter de dood toewensen.

Jan Slagter
directeur Omroep MAX

3 Comments

  1. Waarvan akte Jan. Maar waar Jan aan voorbij gaat en een heleboel andere mensen ook is dat corona niets anders is dan een zware griep en dat er wereldwijd geen oversterfte is ten aanzien van voorgaande jaren. Er is is dus iets anders aan de hand en daarom zitten we nog steeds midden in deze nonsens. Ja en de zorg heeft het zwaar en er zijn niet genoeg bedden. Dit is al jaren het geval en komt doordat de regering en beleidsmakers willens en wetens de zorg hebben ontregeld de afgelopen jaren.

    Mensen trap er niet meer in en stop met mee doen aan dit belachelijke beleid. Geen volgend vaccin halen en stoppen met dat testen en je houden aan al die maatregelen. Alleen dan zullen we hier uitkomen. In Noorwegen en Denemarken zijn ze al wakker.

  2. Opmerkelijk. Jan rookt waar de shell jaloers op is en maakt zich druk om corona. Waarom dringt dat wel door bij Jan dat je daar aan dood kan gaan. Terwijl er jaarlijks door roken 20.000 mensen sterven. Waarbij Jan ook een rokersziekte krijgt vroeg of laat.

  3. Geachte heer Slagter, beste Jan,

    Helaas heb ik gisteren 16-11-2021 te horen gekregen dat ik niet meer welkom ben als ZZP technicus om vanuit ST23 MaxTV studio, live uitzendingen te verzorgen vanwege het beleid dat wordt gevoerd zoals beschreven in bovenstaande tekst. Ik ben oneens met dit beleid, daar ik als niet gevaccineerde ( met medische reden) net zo schoon of besmettelijk kan zijn als een gevaccineerd medewerker voel ik dit dan ook als uitsluiting met onterechte en discriminerende redenen. Ik neem hierover nog contact met u op zodat u persoonlijk met mij hierover kunt reageren voor ik serieus ga kijken of ik dit juridisch kan aanvechten. Mijns inziens, als je besmetting wilt voorkomen moet je iedereen testen en niet een groep die vanwege welke reden dan ook niet gevaccineerd willen worden. Dan ook nog in acht nemen dat er vals negative uitslagen tot de mogelijkheden behoren. Tot zover even een reactie op het schrijven hierboven: Mijn uitspraken in een radioprogramma over het coronabeleid bij MAX zijn door diverse kranten opgepikt, als sensationeel nieuws gebracht onder verkeerde koppen en hebben tot zeer heftige reacties op de sociale media geleid.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*