Blog Jan Slagter: Kroon op ’t werk

Terwijl storm Corrie over het Mediapark raasde, werd in Beeld & Geluid André van Duin gekroond tot Omroepman van het Jaar 2021.

De uitreiking van de prijs vormde het hoogtepunt van een lunch met voormalige Omroepmannen en -vrouwen van het Jaar. Ook ik mocht aanschuiven, omdat mij die eer in 2014 ten deel viel. Ieder van de aanwezigen, van Matthijs van Nieuwkerk tot Frits Barend, was het erover eens: André had deze onderscheiding al veel eerder verdiend. Misschien zelfs wel ieder jaar, grapte iemand. Maar nu André zo’n belangrijke rol vervult bij MAX ben ik natuurlijk extra blij voor hem.

Mediavakblad ‘Broadcast Magazine’ dat de prijs uitlooft, zegt: “Als radiomaker, komiek, acteur, zanger, tekstschrijver en presentator is Van Duin uitgegroeid tot één van de grootste entertainers ooit. Zijn carrière blijft springlevend. Sterker nog, André heeft zichzelf opnieuw uitgevonden als serieus acteur en betrokken tv-presentator. Of hij nu de warme, olijke presentator is van ‘Heel Holland Bakt’, Janny van der Heijden in de boot neemt in ‘Denkend aan Holland’ of als conducteur fungeert in ‘De Grote Kleine Treinencompetitie’, alles wat André van Duin in 2021 op televisie deed, veranderde in kijkcijfergoud.” En dan wordt hij op 20 februari ook nog eens 75 jaar!

We vieren dit met een speciale cd-actie. Kijk verderop in dit blad. Van harte gefeliciteerd, André! We hopen nog vele jaren van je te mogen genieten.

JAN SLAGTER
DIRECTEUR OMROEP MAX

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*