Blog Jan Slagter: ‘Improviseren’

In deze wel heel bijzondere periode wordt ook het uiterste gevraagd van de flexibiliteit en creativiteit van onze programmamakers. Tal van uitzendingen kunnen niet doorgaan of alleen in sterk aangepaste vorm.

Dat is niet leuk voor u als kijker, maar ook de makers van die programma’s moeten zich in alle bochten wringen om al improviserend toch een aantrekkelijke uitzending te kunnen verzorgen. Dat levert stress op, maar aan de andere kant gaan we dergelijke uitdagingen ook graag aan, omdat onze professionaliteit ermee op de proef wordt gesteld. Al eerder moesten we besluiten om geen publiek meer bij de opnames toe te laten en moesten we presentatoren en gasten wijder uit elkaar positioneren. Voor ‘Met het Mes op Tafel’ hebben we zelfs een nieuwe speltafel laten maken, coronaproof. We zouden Koningsdag vieren bij Paleis Soestdijk en vanaf SS Rotterdam uitzenden tijdens het Eurovisie Songfestival, maar dat kan niet doorgaan.

De opnames van ‘We zijn er Bijna!’ zouden half mei beginnen, hopelijk lukt dat later in het jaar. Voor ons Keukenhof-concert hebben we een mooi alternatief bedacht. Het grootste bloemenpark ter wereld staat nu prachtig in bloei, maar niemand kan dat zien. Om al dat moois toch met iedereen te kunnen delen, hebben we er met drie cameraploegen en een drone schitterende beelden gemaakt. Vormgegeven met prachtige muziek zijn al die tulpen, hyacinten, narcissen, orchideeën, rozen, anjers, irissen, lelies en andere bloemen te zien in ‘MAX door Keukenhof’ op zaterdag 11 april om 17.05 uur op NPO 1. Het uitzendmoment van het tweede deel van onze reportage wordt later bekendgemaakt. Als de kijker niet naar Keukenhof kunt komen, brengen we Keukenhof naar de kijker!

3 Comments

  1. Over het algemeen zijn de omroepen goed bezig. Maar er is toch een behoorlijke overdosering van het corona nieuws.Het lijkt wel, kijkend naar het NOS-journaal, alsof de rest van de wereld niet bestaat.Van alle kanten horen je mensen klagen over “alweer het corona virus”. Heel erg maar we weten het nu wel. Overal vandaan komen deskundigen uitleg geven over wat er aan de hand is. Zouden we zo langzamerhand niet eens overstappen op een normale berichtgeving? Ik ben er voor. Wie nog meer?

  2. Journaals, actualiteits- en praatprogramma’s: Het virus heeft op één punt iets duidelijk gemaakt. Nieuwskwesties die OOK NU spelen BUITEN corona, kunnen na deze crisis sterk beperkt worden. Of zijn ze daarna ineens enorm belangrijk??? #RelativeerNieuwsgaring

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*