Blog Jan Slagter: Impact Award voor Rob de Nijs

Wat mooi dat Rob de Nijs tijdens het Gouden Televizier-Ring gala de Impact Award heeft gewonnen, doordat kijkers massaal hun stem hebben uitgebracht! Rob veroverde de harten van alle kijkers met zijn emotionele afscheidsconcert. Ruim 1,4 miljoen kijkers zagen Rob voor de laatste keer doen wat hij decennialang het liefste deed; de mensen blij maken met muziek.

Rob moest afscheid nemen omdat hij aan de ziekte van Parkinson lijdt. Na het door MAX uitgezonden concert stroomden de sociale media vol met berichten van kijkers die geroerd waren door het optreden waarin Rob werd bijgestaan door collega’s Paskal Jakobsen, Waylon, Trijntje Oosterhuis, Claudia de Breij en Danny Vera.

Niet alleen op het podium werden tranen geplengd, thuis hield men het ook niet droog. Robs echtgenote Jet nam de Televizier-Ring Impact in ontvangst. Ze was heel erg trots op deze ‘prachtprijs’: “Prachtig omdat het levenswerk van Rob zoveel mensen heeft geraakt. En daar gaat het om. Mensen in het hart raken. Deze prijs is een kroon op zijn carrière.”

Dit heeft Rob echt verdiend! Ook iedereen die meegewerkt heeft aan deze concertregistratie feliciteer ik van harte. En dan te bedenken dat de NPO het concert van Rob ergens om 15 uur wilde wegspelen op NPO 2. Op mijn aandringen en door tussenkomst van de toenmalige NPO-televisiedirecteur Frans Klein kreeg het een prominente plek op de zaterdagavond op NPO 1. Wij hebben Rob bloemen gestuurd met onze felicitaties. En ’s maandags hebben we met z’n allen taart gegeten. Op jou, Rob!

4 Comments

  1. Bedankt allemaal,eindelijk wordt Rob in de bloemetjes gezet.Hij is jaren ondergewaardeerd geweest.Andere zangers en zangeressen (bekend vast clubje) werden de hemel ingegrepen.Niemand heeft zoveel bereikt als Rob de Nijs Gefeliciteerd kanjer!!!!!

  2. Was een mooie uitzending,ook het afscheidsconcert live mee gemaakt.Jaren lang met grote fan Yolande naar zijn concerten geweest.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*