Blog Jan Slagter: ‘Ik ben blij dat het geen politieke benoeming is geworden’

[BLOG] Toen mij vorige week in een radioprogramma om commentaar werd gevraagd op de benoeming van Frederieke Leeflang als de nieuwe bestuursvoorzitter van de NPO, moest ik bekennen dat ik deze dame nog niet kende. Snel heb ik haar opgezocht op internet om wat over haar achtergrond te lezen. Arjan Lock, voorzitter van het College van Omroepen, heeft al een verfrissend kennismakingsgesprek met haar gevoerd en ik hoop haar ook snel persoonlijk te leren kennen.

Ik heb begrepen dat de nieuwe NPO-topvrouw een geweldige staat van dienst heeft, maar geen ervaring in de media. Verrassend, maar het zou weleens een pré kunnen zijn als je er blanco in staat. Het publieke bestel gaat immers een toekomst vol uitdagingen tegemoet. Hopelijk neemt ze de portefeuille Media onder haar hoede; die hoort bij de voorzitter en geeft haar functie meer inhoud en verantwoordelijkheid. Ik ben blij dat het geen politieke benoeming is geworden en dat de minister zich er niet mee bemoeid heeft. Leeflang gaat dus open en vrij van politieke druk aan deze complexe klus beginnen. Ook mooi dat het weer een vrouw is geworden, goed voor de balans naast de twee mannen in de Raad van Bestuur. Alle lof voor de huidige voorzitter Shula Rijxman; zij heeft het fantastisch gedaan en ook achter de schermen in ‘het Haagse’ veel betekend voor de publieke omroep.

Jan Slagter
directeur Omroep MAX

2 Comments

    • Jan heeft ook nog eens bij de ABN gewerkt, als makelaar … En mogelijk verder ook blanco de mediawereld ingerold, maar ik heb geen begrip voor deze keuze van een mensch zonder enige media-connectie. Jan gaat Robert van Broeckhoven en Jannie van der Heijden toch ook niet vervangen door Bassie en Adriaan?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*