Blog Jan Slagter: Geef om Oekraïne

Inwoners van en vluchtelingen uit Oekraïne hebben dringend hulp nodig. Stichting MAX Maakt Mogelijk wil zo snel mogelijk noodhulp verlenen!

De ouderen, onder wie de Holocaust-overlevenden in Vinnitsa die wij steunen, en duizenden anderen moeten schuilen of vluchten. Zij zoeken een veilige plek en proberen zo snel mogelijk buurlanden te bereiken. Zoals Moldavië, het armste land van Europa en grenzend aan Oekraïne, waar MAX Maakt Mogelijk tientallen projecten begeleidt.

Ook daar is de noodtoestand uitgeroepen. Onze projectmedewerkers staan paraat om zo veel mogelijk mensen te helpen met voedsel, drinken en opvang. Ondanks de armoede in Moldavië werken de bevolking en de overheid elke dag aan opvang en slaapplekken en heten de vluchtelingen welkom met maaltijden en drinken, maar ook dekens en dergelijke. Afgelopen weekend zijn twee trucks van MAX Maakt Mogelijk vertrokken met honderd ziekenhuisbedden en matrassen, bestemd voor het streekziekenhuis in Floresti.

Dit is een van de negen ziekenhuizen, die het ministerie van Gezondheid in Moldavië heeft aangewezen voor opvang en medische zorg van vluchtelingen Plus nog eens duizend dekbedden, die verdeeld worden over de diverse opvanglocaties. In de loop van de komende tijd zullen we hulp op grotere schaal gaan bieden. Zelf vertrek ik deze week naar Moldavië om ter plekke de ontwikkelingen te volgen. Dit is het moment waarop wij uw hulp dringend nodig hebben! Draagt u alstublieft bij, zodat wij de vluchtelingen uit Oekraïne kunnen helpen. Help de mensen in nood endoneer nu via maxmaaktmogelijk.nl

JAN SLAGTER
DIRECTEUR OMROEP MAX

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*