Blog Jan Slagter: ‘Gebruik je stem’

Vorige week was het weer raak, nu in het Brabantse Heesch. Daar werd een raadsvergadering afgebroken door duizend demonstranten die gewelddadig protesteerden tegen de komst van een asielzoekerscentrum. De ME moest eraan te pas komen. Eerder was het Geldermalsen waar relschoppers de politie bekogelden met stenen, flessen en vuurwerk.

In Steenbergen verstoorden aanwezigen een informatiebijeenkomst met beledigende leuzen. Ik kan me goed voorstellen dat zoals in Heesch de komst van een azc voor 500 man gedurende tien jaar in een plaats met 12.500 inwoners stuit op allerlei vragen, bezwaren en angstgevoelens. We hebben in ons land gelukkig het recht van demonstratie en daar moeten we vooral gebruik van maken. Het is goed om je stem te laten horen als je het ergens niet mee eens bent. Maar niet om dat gepaard te laten gaan met geweld en andersdenkenden de mond te snoeren. De zwijgende meerderheid, die er misschien anders over denkt, moet ook de ruimte krijgen zijn mening te uiten.

De overheid op haar beurt zou zorgvuldiger moeten omgaan met de informatieverstrekking. Nu worden mensen overvallen met plannen die ten onrechte overkomen als onomkeerbare besluiten. Aan het ontwikkelen van meer begrip en acceptatie zou ook de spreiding van asielzoekers in kleinere aantallen kunnen bijdragen. 

Bron: Max Magazine

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*