Blog Jan Slagter: ‘Dankzij Rick’

‘Je bént niet je beperking, maar je hébt een beperking.’ Deze uitspraak typeerde Rick Brink, de officieuze ‘minister van Gehandicaptenzaken’ die dit voorjaar helaas op de veel te jonge leeftijd van 38 plotseling overleed.

Het is Rick – zelf aan een rolstoel gebonden, maar daardoor nauwelijks afgeremd – die Omroep MAX in contact bracht met stichting Prokkel. Zij stimuleren organisaties, bedrijven, particulieren én mensen met een verstandelijke beperking elkaar te ontmoeten. En zo elkaar én elkaars wereld te leren kennen. Zo kwam het dat we op 13 juni een groepje prokkelstagiaires bij MAX op het Mediapark mochten ontvangen. In een dag hebben we ze zo veel mogelijk aspecten van de omroep laten zien. Nadat ik ze had verwelkomd mochten de stagiaires mij interviewen. Ze hadden goede vragen voorbereid. Daarna konden ze de radio-uitzending van ‘Lunch Lekker met Daniel Dekker’ bijwonen, deelnemen aan een redactievergadering van MAX Magazineen kregen ze een rondleiding door een tv-studio. 

In het decor van ‘Met het Mes op Tafel’ speelden ze een quizje met vragen die ze konden beantwoorden als ze die dag goed hadden opgelet. Tussendoor werden de stagiaires vervoerd in de golfkarretjes van ‘Heel Holland Bakt’. Het programma werdmet een hapje en drankje afgesloten. Een verrijkende ervaring voor alle betrokkenen!


lees ook:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*