Blog Jan Slagter: ‘Dag lieve Martin’

U heeft het onge­twijfeld via de media vernomen en aan het eind van de – reeds in de zomer opgenomen – aflevering van ‘Heel Holland Bakt’ van afgelopen zondag stonden we er ook bij stil: Martin Elferink, de man van André van Duin, is tot ons grote verdriet overleden aan de gevolgen van botkanker.

Martin hebben we leren kennen als de steun en toeverlaat van André. Ze vormden een onafscheidelijk duo; zag je de één, dan zag je de ander. De innemende en humorvolle Martin was belangrijk voor André in alles wat hij deed, was op de achtergrond altijd aanwezig bij opnames en stond zijn levenspartner met raad en daad terzijde. Hij had niet anders gewild dan voor zijn oudere echtgenoot zorgen. Het heeft niet zo mogen zijn. Het was juist André die met veel liefde tot het eind Martin heeft verzorgd. Dat wilde hij per se zelf doen, thuiszorg wees hij af.

Dat zegt iets over de persoonlijkheid van André, de man die zo veel meer is dan de maker van grappen en grollen en ook nu weer een heel andere kant van zichzelf liet zien. Wat wrang te weten dat terwijl André de rol van de terminale Evert in ‘Het geheime dagboek van Hendrik Groen’ speelde, thuis zijn man tegen de dood streed. André zei zelf: “De strijd tegen de vreselijke ziekte kanker heeft Martin verloren, maar onze liefde voor elkaar is onoverwinnelijk.” Ik wens André heel veel sterkte met dit enorme verlies en zal hem samen met zijn grote groep vrienden blijven steunen.

Bron: Max Magazine

1 Comment

  1. Jan, ik begrijp het. U die ooit dicht bij GOD stond had Andre en Martin kunnen vertellen over Jan Zijlstra. Zoveel mensen genezen terwijl ze ook net als Martin opgegeven waren. Belangrijk nu is dat Andre er goed door heen komt, en laten we hem de tijd geven om hier overheen te komen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*