Blog Jan Slagter: ‘Boter op het hoofd’

Verkeerde medicijnen, te weinig kennis van dementie, gemaakte fouten die niet worden gemeld. Veel verpleeghuizen kunnen de zorg voor ouderen niet goed aan. De inspectie voor de gezondheidszorg bekeek 150 verpleeghuizen en 49 daarvan doen het niet goed. Dat is dus een op de drie!

Bij elf instellingen is de verpleeghuiszorg zozeer onder de maat dat ingrijpen noodzakelijk is – sluiting wordt niet uitgesloten – en 38 andere instellingen komen onder verscherpt toezicht te staan. Je vader, moeder of partner zal er maar wonen! Tot de elf ondermaatse zorgaanbieders behoort ook WoonZorgcentra Haaglanden, de instelling waar de moeder van staatssecretaris Van Rijn wordt verzorgd. Het was Van Rijns vader die samen met Ben Oude Nijhuis de noodklok luidde over de toestand in verpleeghuizen. Waarom heeft Van Rijn dit rapport drie maanden onder de pet gehouden? De onderzoeksresultaten waren al bekend in maart! En waarom blijven besturen en directies van verpleeghuizen die wanprestaties leveren op hun plek zitten? Familieleden, pik het niet langer en kom in verzet! Bezet de kamer van de directie totdat deze opstapt! De medewerkers treft geen blaam, zij doen hun best, maar kampen met te weinig collega’s. Meer handen aan het bed!

De regeringspartijen VVD en PvdA past ondertussen slechts het boetekleed; het is hun bezuinigingsbeleid dat heeft geleid tot deze misstanden. Kom dan nu niet aan met krokodillentranen! 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*