Blog Jan Slagter: ‘Aan de slag!’

De publieke omroep komt volop in het nieuws. Staatssecretaris Sander Dekker heeft twee jaar geleden een forse wetwijziging doorgevoerd voor het toekomstbestendig maken van de publieke omroep. Nu, twee jaar later, wil de huidige minister Arie Slob wederom een mediawetswijziging door voeren om de publieke omroep voor te bereiden op de toekomst. Ik heb meer vertrouwen in deze nieuwe bewindsman en zijn oprechtheid om dit tijdens deze kabinetsperiode te doen.

MAX staat open voor verandering als het de kijker en de luisteraar maar ten goede komt. Dat betekent een brede publieke omroep, waarin de omroepverenigingen een belangrijke rol spelen, de basis van het bestel vormen en niet teruggedrongen worden in de rol van producent. Externe pluriformiteit en autonomie; dit zijn voor MAX de pijlers waar het vernieuwde bestel op moet worden gebouwd. Met een coördinerende rol voor de NPO en de ledengebonden omroepen die zelf gaan over de inhoud van hun programma’s.

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers heeft een plan onthuld voor de hervorming van het publieke bestel. Ik ben blij dat eindelijk een politicus zich uitspreekt over de publieke omroep zonder meteen weer te vragen om bezuinigingen, maar zich werkelijk een vriend van de omroepen betoont.

Wij willen meewerken aan het ‘future proof’ maken van de omroep; met of zonder reclame, twee of drie netten, verregaande samenwerking met maatschappelijke partners en andere media zoals kranten, en een blijvende rol voor ledenaantallen in de zendtijd die de omroepen krijgen. Er is werk aan de winkel!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*