Blog Jan Slager: ‘Waar moet dat heen?’

Eerder deze maand wisselde de Tweede Kamer van gedachten over de ‘Visiebrief mediabeleid’ van minister Slob. Ik woonde dit mediadebat vanaf de publieke tribune bij en ging ’s avonds bij ‘Jinek’ in discussie met VVD-Kamerlid Thierry Aartsen. Er staat ook nogal wat op het spel: de herziening van ons omroepbestel die Slob beoogt.

De minister zegt dat we een heel mooie en sterke publieke omroep hebben waar nog steeds heel veel naar gekeken wordt en dat we daar met elkaar zuinig op moeten zijn. Maar omdat het niet vanzelfsprekend is dat dat in de toekomst ook zo blijft, wil hij nu alvast maatregelen nemen. De vraag is echter of die maatregelen (zoals onder andere de publieke omroep deels reclamevrij maken, van NPO 3 een regiozender maken en enorme bezuinigingen die kunnen oplopen tot 100 miljoen per jaar) niet juist de bijl zetten aan de wortels van de publieke omroep. Slob heeft maar liefst ruim vijftig voorstellen in zijn brief opgenomen, die hij vroeger of later wil doorvoeren, en het betreft een tamelijk ingewikkelde materie. Ik kan me dan ook goed voorstellen dat het u onderhand een beetje duizelt. Waar gaat het naartoe met de publieke omroep? Hoe staan we er over, zeg vijf jaar voor? Kan MAX dan nog de programma’s maken waar u zo graag naar kijkt? Op deze en andere vragen ga ik in in het volgende MAX-ledenblad dat bijgesloten wordt in de volgende editie van MAX Magazine.

Bron: Max Magazine

1 Comment

  1. Wat zijn de prioriteiten? 1) Doelmatigheid/rendement? 2) Pluriformiteit? 3) Onafhankelijkheid, kritische houding, profiel? 4) Kwaliteit? 5) Draagvlak en draagwijdte? 6) Macht en invloed (impact)? Soms krijg ik het vermoeden, dat dit rijtje al stokt bij nummer 1!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*