Blog Erik de Zwart: ‘Whole Lotta Rosie’

Terwijl aan de ene kant popartiesten rap over hun houdbaarheidsdatum heen gaan, zijn er weer anderen die de open plekken met graagte overnemen.

Een onafwendbare trend: het leven is tijdelijk en muziek is eeuwig. Voor Veronica mocht ik op 20 april 1992 aanwezig zijn in de catacomben van het Wembley Stadium in London. Op die dag werd Freddie Mercury herdacht en om het repertoire van Queen goed te vertolken, had men de hulp van een keur aan artiesten ingeroepen. De enige die in de buurt van het zangbereik van Freddie kwam, was George Michael. Ik dacht altijd dat hij een uitstekende vervanger zou zijn, maar dat werd uiteindelijk Paul Rogers en meer recent Adam Lambert.

Die middag in ’92 kon ik een interview doen met Slash, de gitarist van Guns N’ Roses. Ook Axl Rose was van de partij. Nu heb je weer zo’n ‘vervangingssituatie’. Toen ze onlangs voor het eerst sinds lange tijd samen op een podium stonden, werd er over de hele wereld enthousiast gereageerd. En nu gaat Axl ook nog eens de halfdove Brian Johnson van AC/DC vervangen! Ach, waarom niet. Wat altijd blijft bestaan, zijn de hits. Whole Lotta Rosie van AC/DC was een nummer 3-hit in 1978.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*