Blog Erik de Zwart: ‘Toen Erik nog een Erikje was’

Vlak voor het verschijnen van de allereerste Top 40 was er een band die er mede voor zorgde dat wij heden ten dage popmuziek hebben geaccepteerd als onderdeel van onze cultuur: The Beatles bedoel ik natuurlijk.

Toen Erik nog een Erikje was, zong hij luid- keels mee met She Loves You (yeah, yeah, yeah!) en zwaaide hij met zijn hoofd alsof hij Beatleshaar had. Dat had hij niet, want zijn moeder zorgde ervoor dat hij kortgeknipt was. En hij droeg een colbertje met een leren randje, zo’n Beatles-jasje! Het leek warempel wel alsof iedereen het ‘oude juk’ van zich af wilde schreeuwen. Eindelijk was er ruimte voor een jongerencultuur waarin je kon doen en laten wat je wilde. Het kwam er en is er gelukkig nog steeds.

Het is helaas niet goed afgelopen met John Lennon, hij werd in 1980 door een idioot voor zijn huis in New York doodgeschoten, George Harrison overleed in 2001 aan de gevolgen van kanker. Hoewel Ringo Star als persoon best een belangrijke rol speelde, heeft hij op muzikaal gebied nooit zo veel gepresteerd als zijn collega’s. Paul McCartney is nu, ondanks zijn leeftijd, nog steeds actief. Zaterdag wordt hij 74! Mijn favoriete Beatlessong is nog altijd Yesterday, nummer 1 in 1965.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*