Blog Erik de Zwart: “Summer of ’69”

Laat ik beginnen met iedereen een geweldig 2016 met veel nieuwe hits toe te wensen. En die blijven maar komen. Vooral uit Canada de laatste tijd.
 

Justin Bieber is druk bezig records te vestigen. Nu vond ik het eerst wel erg kiddy, maar What Do You Mean? is gewoon een heel goeie popsong. Die Canadese invasie is al een tijdje aan de gang. Er komen veel goeie zangers, zangeressen en bands uit dit mooie land. De eerste keer dat ik er een beetje mee te maken had was in 1984. Ik was net overgestapt naar de TROS en samen met John de Mol organiseerden wij Popformule in Concert.

Twee dagen lag kwamen er een paar mooie acts optreden in de Maaspoort in Den Bosch. Een daarvan was Bryan Adams. Eigenlijk is er wel een mooie parallel te trekken tussen Justin Bieber en Bryan Adams: beiden zijn vrij jong ontdekt en meteen vol aan de slag gegaan in de muziek. En dat zonder hun school af te maken. Bryan scoorde achter elkaar grote hits in de Top 40. Mijn favoriet is Summer of ’69, die gek genoeg pas in 1990 tot nummer 5 kwam.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*