Blog Erik de Zwart: ‘Sommige artiesten horen gewoon bij ons leven’

Sommige artiesten horen gewoon bij ons leven. Of ze vandaag de dag nog in de Top 40 staan, doet eigenlijk niet ter zake, ze horen min of meer bij het meubilair.

Dat bedoel ik alles behalve lullig. Deze week werd ik door een collega te verstaan gegeven dat we naar Elton John gingen. Gewoon, niet omdat het moet maar… Een tijdje geleden zag ik hem in dat leuke Carpool Karaoke-item van James Corden en dan weet je: deze man is écht heel bijzonder! In vroeger jaren viel-ie vooral op door zijn extravagante brillen en nog apartere pakken, maar ook door z’n muziek natuurlijk.

Een van de allereerste singletjes die ik kocht was Crocodile Rock. Als je dan de videoclip terugkijkt op top40.nl schrik je wel even, wat een outfit! We vonden dat toen doodnormaal, een artiest mocht er best wat vreemd uitzien. Na Jerry Lee Lewis is hij de man die de piano definitief rock-’n-roll heeft gemaakt. Stiekem hebben we de setlist van tevoren bekeken, ja, ook daar is een speciale website voor: setlist.fm. Dan weet je wat je zo ongeveer kunt verwachten. Elton John maakte het helemaal waar en speelde al zijn hits. En ik moest echt tot het einde wachten voor Crocodile Rock. Maar dat heb ik wel over voor deze nummer 12-hit uit 1972!

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*