Blog Erik de Zwart: ‘Razendsnel de wereld rond’

„Yes, we did it!”, riep ik in het volle vliegtuig. Mijn buren keken mij wat vreemd aan. Ik zat met de camera het beeldscherm te filmen op het moment dat de A380-400 de grond raakte in Sydney.

Het was 22.24 uur en daarmee hadden we nu wél bereikt wat nog zo dramatisch misging afgelopen jaar. Een nieuw wereldrecord in dat beroemde boek! Als alle gegevens die we moeten aanleveren correct zijn, maar daar twijfel ik niet aan. Samen met mijn maatjes Gunnar Garfors uit Noorwegen en Ronald Haanstra uit Den Haag hadden we er op dat moment 56 uur en 56 minuten vliegtijd op zitten. Het oude record stond op naam van een Duitse meneer die er 66 uur over had gedaan om de wereld rond te vliegen met normale lijnvluchten.

Je moet daarbij ook de zes bewoonde continenten bezoeken. Een verbetering van maar liefst 9 uur! We startten in Sydney, gingen daarna naar Santiago, Panama City, Madrid, Algiers, Dubai en weer terug naar Sydney. Vind je mij een beetje gek? Ach, het is gewoon een kick om in het Guinness Book of Records te staan! En ik kan zeggen: ik ben All Around The World geweest, de nummer 1-hit van Lisa Stansfield in 1989.

Eriks Hitdossier lees je iedere week in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*