Blog Erik de Zwart: ‘Na de Top 40 op vrijdag…’

Voor de lezers uit ’t Gooi en omstreken is he een bekend fenomeen: de VSOP-borrel. Die afkorting staat niet voor een duur cognacmerk maar betekent simpelweg Vrijdag Samen Op Pad.

De twee initiatiefnemers zijn Jeroen van Kooten, de zoon van Willem, en Jan Willem Schermerhorn. Begonnen als een leuke vrijdagmiddagborrel in Café De Kei te Hilversum. Het deed mij denken aan onze vrijdagavonden na de Top 40 op Radio 3. Dan gingen we om zes uur meteen de kroeg in, bestelden bier en een sateetje om zo de week te besluiten. Die VSOP-borrel is uitgegroeid tot een festijn waar altijd een gevarieerd publiek op af komt.

Sinds een jaar of vier draaien Jeroen Nieuwenhuize, DJ Charles, Juri V en ik met veel plezier de plaatjes. Dat gaat alle kanten uit: lekkere 80’s en 90’s maar ook deephouse en de Top 40. Afgelopen keer hadden we ook live-entertainment: Danny Froger. De gelijkenis met zijn vader is bizar. Ook wat betreft vrouwelijk schoon heeft Danny ruim de aandacht. Hij zingt een heel gevarieerd repertoire, van Ramses Shaffy tot Marco Borsato en natuurlijk nummers van zijn vader. Even meezingen? Your Place Or Mine schopte het in 1992 tot nummer 13.

Eriks Hitdossier lees je iedere week in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*