Blog Erik de Zwart: ‘Met Lex Harding mee’

Artiesten worden er niet jonger op. Da’s jammer, maar sommigen lukt het om de gezamenlijke herinnering in stand te houden. De ene keer gaat dat beter dan de andere.

Toen Fleetwood Mac in 2013 optrad in Amsterdam, was dat geen groot succes. De groep was niet compleet, iedereen lag al jaren met elkaar overhoop. Binnen de groep had je twee stelletjes: John en Christine McVie en Stevie Nicks, die samen was met Lindsey Buckingham. Beide huwelijken liepen op de klippen. Om dan toch gezellig op een podium te gaan staan, vereist geldproblemen óf een bijzonder doorzettingsvermogen.

Ergens in de jaren tachtig verdiende de band platina voor een Greatest Hits-cd. Toen Lex Harding die onderscheiding moest uitreiken, ging ik mee voor de mentale ondersteuning. In het hotel bleken de groepsleden ieder op een andere verdieping te zijn gehuisvest! Bassist John McVie was zo vriendelijk om mij de situatie uit te leggen, onder het genot van een alcoholische versnapering. Tijd heelt blijkbaar alle wonden, want wat wás hun concert in 2015 weer ontzettend goed! De band was compleet en de grootste hits kwamen voorbij, ook hun nummer 8-hit uit 1977: Dreams.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*