Blog Erik de Zwart: ‘Love, peace and good music’

Met het verschijnen van het album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band van The Beatles werd het startschot gegeven voor een nieuwe stroming in de westerse wereld: de flowerpowerbeweging.

Onder het motto van ‘love, peace and good music’ werd door Amerikaanse jongeren gedemonstreerd voor een wereld zonder armoede, honger en oorlog. We kennen allemaal de muziek van The Mamas and The Papas, Scott McKenzie en The Doors. Die laatste band, onder leiding van de veel te jong gestorven Jim Morrison, zou het startschot zijn geweest voor de hippies. Ineens waren er overal mensen met fleurige kleding en bloemen in het haar.

Sinds een paar maanden kun je op de site en in de app van Radio Veronica luisteren naar een kanaal met uitsluitend muziek uit de flowerpowertijd. Twee weken geleden hadden we zelfs een flowerpower-week, waarbij je een week Ibiza kon winnen. Met de winnaars gaan we onder andere naar de Pacha, waar elke maandag een flowerpower-avond wordt gehouden. Kortom: het is een tijdloos fenomeen geworden en dat geldt natuurlijk ook voor de muziek. Want wie kent I Saw Her Again van The Mamas and The Papas, nummer 8 in 1966, níet?

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*