Blog Erik de Zwart: ‘Lex en ik kregen een award’

Op 11 december 1992 werd met een bijzonder luide vuurwerkbom, afgevuurd door oud-Radio Veronica-directeur Bull Verweij, een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de Nederlandse omroepgeschiedenis: de start van Radio 538.

De naam hadden we enkele maanden daarvoor bedacht op een Spaans strandje. De zender moest ‘iets’ van het oude Veronica in zich hebben en de oudere lezer weet dat die drie getallen staan voor de plek waar je op de middengolf ‘het station waar muziek in zit’ kon horen. Net als Veronica heeft ook 538 alle veranderingen in omroepland moeten bevechten. Misschien wel daardoor is het nu het best beluisterde radiostation van Nederland.

Door de enorme sneeuwval begin december kon de viering van het 25-jarig bestaan niet doorgaan, maar dat werd afgelopen week ruimschoots goedgemaakt. Lex Harding en ik kregen een mooie award voor onze inspanningen in de beginperiode. Namens de Top 40 kon ik het radiostation ook een cadeau geven: de 538 Top 40, de grootste hits die het radiostation mede heeft ondersteund. De nummer 1? Lean On van Major Lazer X DJ Snake feat. MØ, die maar liefst 33 weken in de Top 40 stond in 2015.

Je leest Eriks Hitdossier iedere week in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*