Blog Erik de Zwart: “Leuk om die liedjes een beetje te ‘verbouwen’”

Mijn vrouw Marika zat laatst een beetje rond te snuffelen op YouTube en kwam een filmpje tegen van Edwin Evers die Jan Smit op visite kreeg.

Jan maakte zich in die uitzending druk over het feit dat ik zijn allereerste nummer 1-hit nooit gedraaid zou hebben in de Top 40. De jonge Jan had meegezongen op een single van BZN en mocht daarna zelf een plaat opnemen. Ik Zing Dit Lied voor Jou Alleen kwam uit het niets op nummer 1 in de Top 40 in 1997. Volkse Nederlandstalige muziek was destijds allesbehalve populair op een jongerenzender als Radio 538. Om toch alle veertig platen iedere week te draaien, leek het mij wel leuk om die liedjes een beetje te ‘verbouwen’.

Meestal kwam het erop neer dat we de teksten verknipten en soms ook een house-versie van het liedje maakten. Niet alleen Jan, ook Frans Bauer is het menig keer overkomen. Op die manier konden de luisteraars van Radio 538 er wel waardering voor opbrengen. En ze hoorden dan toch de veertig populairste liedjes. Nadat Edwin mij belde, kreeg Jan alsnog een mooie aankondiging en was de kou uit de lucht. Mijn favoriete Jan Smit-hit is Als de Morgen Is Gekomen, ook een nummer 1-hit, maar dan in 2006.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijk in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*