Blog Erik de Zwart: ‘Last Christmas is het ultieme kerstsprookje’

George Michael. Bij het begin van zijn solocarrière had hij bedacht dat hij er misschien wat stoerder moest uitzien. Het resulteerde in een gescheurde spijkerbroek, wit T-shirt en een leren jasje.
 

En die stoppelbaard! Bart van Leeuwen en ik presenteerden toen iedere vrijdag het programma Bart & De Zwart. We vonden die baard helemaal niets en riepen de luisteraars op om een dubbeltje te sturen, zodat we een scheerapparaat voor George konden kopen. En toen kwam het grote moment: George kwam naar Nederland! Daar stond ik dan, met het scheerapparaat in mijn ene hand en een microfoon in de andere. De platenmaatschappij was als de dood dat we het hem ook écht gingen geven tijdens zijn persconferentie. Sterker, ik werd in de gaten gehouden en uiteindelijk subtiel de deur uitgewerkt…

Toen George nog samen met Andrew Ridgeley in Wham! zat, deed hij ook al een poging stoer te doen met vrouwen in de clip van Last Christmas. Terwijl hij een relatie had met zijn stylist. Maar goed, de wereld was toen nog niet zo tolerant als nu, dus logisch dat hij er niet te koop mee liep. Last Christmas is natuurlijk wel het ultieme kerstsprookje! Nummer 2 tijdens de kerst van 1984.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*