Blog Erik de Zwart: ‘Jeroen, je wordt bedankt!’

Op 21 oktober 2006 nam Jeroen Nieu­wenhuize het Top 40-stokje over van Wessel van Diepen. Die had de lijst toen 197 keer gepresen­teerd sinds hij mijn plek had ingeno­men, eind 2002.

Voor de meeste radio-dj’s is de lijst der lijsten nog altijd het hoogste haalbare. Dat was al zo in de jaren zestig. Willem van Kooten, alias Joost den Draaijer, was niet al­leen programmalei­der en de bedenker van de Top 40, hij presenteerde de lijst tot zijn vertrek bij de zeezender Radio Veronica in 1968. Zijn opvolger, Jan van Veen, was ook ‘de baas’ en harkte direct de Top 40 binnen. Daarna werd Lex Harding wereldberoemd in Nederland omdat hij maar liefst 904 keer ‘Luisteraars, van harte welkom bij een nieuwe afle­vering van de enige, échte Top 40’ in de microfoon kon zeg­gen.

Ik was weer zíjn opvolger en heb dat 666 keer mogen doen. Maar goed, Jeroen Nieuwen­huize is er dus mee opgehouden! Hij heeft een respecta­bel aantal weken de lijst der lijsten aan elkaar mogen bab­belen: 608 keer. Welkom zeggen we tegen Ivo van Breu­kelen, de nieuwe presentator. En Jeroen: bedankt en denk nog maar eens terug aan de aller­eerste nummer 1- hit die je hebt aan­gekondigd in 2006: Marco Borsato en Lucie Silvas met Everytime I Think of You.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*