Blog Erik de Zwart: ‘IJveren voor muziekles’

Het was me het popweekje wel! Eerst Roger Hodgson van Supertramp aan­kondigen en daarna Steven Van Zandt interviewen, ofte­wel Little Steven, de gitarist van Bruce Springsteen.

De meeste lezers van Veronica Magazine kennen hem mis­schien wel beter als de nachtclubeige­naar Silvio Dante uit The Sopranos of van de meer recen­tere serie Lilyham­mer, waarvoor hij in de huid van maf­fioso Frank Tagliano kroop. Hij was te gast in het Amster­damse Hard Rock Café om zijn radio­show te promoten (hij presenteert z’n eigen Little Steven’s Underground Gara­ge) en om op te treden in het pitto­reske Amsterdamse Bostheater.

Nu zijn ‘Boss’ anderhalf jaar op Broadway staat met een akoestisch solopro­gramma, heeft hij alle tijd om zijn aan­dacht te richten op zijn eigen carrière. Een van zijn projec­ten is een stichting die ijvert voor meer muzikaal onderwijs in de Verenigde Sta­ten. Zouden wij hier ook moeten doen! Het interview dat ik het hem deed, is trouwens te zien op top40.nl. Tussen twee hamburgers door kon ik hem ondervragen over zijn solohits en Artists Against Apartheid uit 1985, dat hem toen de nodige bedreigin­gen opleverde. Maar gelukkig ook een hit: Sun City kwam tot nummer 2 in datzelfde jaar.

Eriks Hitdossier lees je iedere week in Veronica Magazine.

Het complete interview met Little Steven check je hier.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*