Blog Erik de Zwart: ‘Iedereen bij de platenmaatschappij bemoeide zich met Little Stevie’

Hij was er eigenlijk veel te vroeg bij, want Little Stevie Wonder werd 2 maanden voor de uitgerekende datum geboren en kwam daardoor in een couveuse terecht.

Doordat hij daarin te veel zuurstof kreeg, konden de bloedvaten in zijn ogen zich niet goed ontwikkelen en werd hij blind. Hij leerde zichzelf allerlei instrumenten spelen, zoals mondharmonica, en kwam via via bij Motown Records terecht. Zijn eerste knaller was Fingertips (Part 2). Het duurde even om dat succes te evenaren, iedereen bij de platenmaatschappij bemoeide zich met Little Stevie. Toen hij 21 werd, kon hij zelf eindelijk zijn muzikale koers gaan bepalen. Een van zijn beste albums is zonder meer Songs in the Key of Life.

In de jaren 80 kwam hij naar Nederland voor een concert Het was het eerste van een tour door Europa en hij bleek een grote hit te hebben met een nummer uit de succesvolle film The Woman in Red. Alleen was er geen videoclip en die moest er wel komen. Ik kan mij nog goed herinneren dat het nummer een paar keer gedraaid werd in een stampvol Ahoy en je herkent de zaal ook in het filmpje. Het heeft ongetwijfeld bijgedragen aan zijn nummer 1-hit in Nederland, I Just Called to Say I Love You in 1984.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*