Blog Erik de Zwart: ‘Een blowtje roken kan best leuk zijn’

Komende week duiken we bij Radio Veronica weer in de jaren tachtig, misschien wel het leukste muzikale decennium ooit. De 80’s Top 750 brengt mooie herinneringen boven.

Ook bij de jongere garde, doordat allerlei tv-programma’s en films dankbaar gebruikmaken van de muziek uit die tijd. De stijliconen van de jaren tachtig zijn natuurlijk Madonna, Michael Jackson en George Michael. Alles wat zij deden werd een hit in die tijd. Helaas is het later een stuk minder met ze gegaan; alleen Madonna weet zich nog steeds terecht de Queen of Pop te noemen. Laatst las ik dat George Michael inmiddels een beetje over zijn dip heen is en dat hij zelfs weer wil gaan optreden.

Een blowtje roken kan best leuk zijn, maar George overdreef het behoorlijk en kreeg er gedragsstoornissen en depressies van. Ik hoop voor hem en zijn fans dat-ie weer mooie muziek gaat maken. Fan van George? Of van Michael of Madonna? Misschien wel van Guns ’n Roses? Je komt ze zeker tegen als maandagmorgen bij Radio Veronica de 80’s Top 750 van start gaat. Ook mijn favoriet komt voorbij: Another Brick in the Wall van Pink Floyd, nummer 3 in januari 1980.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*