Blog Erik de Zwart: ‘De zomerhit voor 2016’

Zo vlak na de zomer maken we de balans op: wat was de zomerhit dit jaar? Vaak moet je eerst afwachten wat er in de vakantielanden als de populairste plaat werd gedraaid, in de clubs en op de radio.
 

Door de smartphones gaat het nu nog een tandje sneller. Toen ik voor het eerst met mijn vrienden naar het buitenland ging, had je een jukebox op de camping en daar moest je het mee doen om de hele dag je favoriete zomerhit te horen. Als je genoeg kwartjes had tenminste! Zo hoorde ik in de zomer van 1977 Donna Summer overal om de liefde vragen.

In de jaren 80 waren het de ‘Boys’ van Sabrina die ons hoofd op hol brachten en probeerden we Zuid-Amerikaans te dansen op de Lambada. Ook rockhits kun je onder de noemer zomerhits stallen: Boys of Summer van Don Henley, Summer of 69 van Brian Adams en Kid Rocks All Summer Long. Als er in het voorjaar een mooie dag is, hoor je deze zomerse klanken meteen op de Nederlandse radiostations. Wellicht omdat het weer hier altijd wat tegenvalt. De zomerhit voor 2016 is voor mij Don’t Be So Shy van de Franse zangers Imany, die je in Spanje en Frankrijk bijna elk uur op de radio hoorde! Deze week op 27 in de Top 40.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*