Blog Erik de Zwart: ‘De Summer Of Love’

Vroeger ging je lekker voor de buis zitten en kreeg je voorgeschoteld wat iemand anders voor je had bedacht om te zien. Tegenwoordig gaan we even Netflixen of YouTuben.

Ik kijk zelf het liefst een spannende serie of een actiethriller. Ook wordt een keur aan documentaires aangeboden. Zo viel ik laatst in een docu over The Mamas and the Papas – de grondleggers van de flowerpower. John Phillips en zijn bijzonder knappe vrouw Michelle, ‘mama’ Cass Elliot en Denny Doherty waren de allereersten die een popfestival organiseerden. In het Californische stadje Monterey, in het weekend van mijn verjaardag: 16 juni 1967, het begin van de Summer of Love.

Er kwamen niet zomaar wat bandjes optreden: o.a. Jimi Hendrix, Simon & Garfunkel, Jefferson Airplane en The Who kwamen langs. Natuurlijk waren The Mamas and the Papas zelf de afsluitende act. Het veranderde de wereld van de popmuziek. Wat een prachtige muziek hebben ze gemaakt!

Het gekke is dat hun bekendste nummer nooit in de Top 40 heeft gestaan; het werd hier niet uitgebracht door de platenmaatschappij. California Dreamin’ behaalde geen notering. Monday Monday wel en kwam tot nummer 2 in 1967.

Eriks Hitdossier lees je iedere week in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*