Blog Erik de Zwart: ‘De Flower Power-avond in de Pacha’

Je zou het niet verwachten, maar een van de populairste feesten op Ibiza is de Flower Power-avond in de Pacha, de oudste club van het eiland. Het weelderige logo, uiteraard voorzien van het zogenaamde ban-de-bom-teken, wordt wekelijks bij de discotheek uitgestald.

De flowerpowerbeweging komt uit Amerika en is ergens aan het eind van de jaren zestig ontstaan in Californië. In eerste instantie als een jongerenbeweging tegen geweld en vooral tegen de – toen al in de ogen van vele Amerikanen – compleet zinloze oorlog in Vietnam. Alcohol vonden die flowerpowerkids helemaal niks, wiet roken daarentegen werd, naast theedrinken, tot cult verheven.

Een aanzienlijke groep belandde na verloop van tijd op het mediterrane eiland Ibiza en hun nazaten runnen er tot op de dag van vandaag een hippiemarkt. Van het oorspronkelijke idee is niet zoveel meer over als je naar de Pacha op Ibiza gaat, op de mooie meisjes met bloemen in hun haar na. Het is een bijzondere avond waar geen beats en heavy sounds te horen zijn. Gewoon leuke liedjes van The Beatles, The Rolling Stones en natuurlijk Scott McKenzie: San Francisco (Be Sure To Wear Flowers in Your Hair), dat maar liefst zes weken op 1 stond in de zomer van 1967.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*